Назад  |   Начало  »  И ОЩЕ...  »  НАПРАВИ СИ САМ  »  РЕЛЕ-ЗА ВРЕМЕ, ФОТО  »  България  » 

КИТ РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ 6

Назад
Арт.№: 2339 Добави в любими
3.54 лв
Коментирай цената
бр
В наличност Произход: България За поръчки: 096 / 304 314 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация! Резервирай и вземи от
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Инфо за КИТ РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ 6

Комплекта не е сглобен.

променливотоково-220V,за вкл. до 8мин.

Този набор - реле за време е оригинално схемно решение, изградено на базата на самозадржащ симисторен ключ.
След подаване на мрежовото напреженеи (пуск) върху ценер-диодa VD4 се получават правоъгълни импулси, зареждащи кондензатора С7. Транзисторите VT3 и VT4 представляват еквивалент на еднопреходен транзистор. След достигане на напрежението върху времезадаващия кондензатор до определена стойност става пробив на транзисторния ключ и върху управляващия извод на симистора се получава пускащ импулс, след което се задейства за неопределено време самозадържащият ключ, изграден от захранваща верига C1, R1, VD1, VD2, C2 и генератор на импулси.
При отпушен симистор времезадаващата част на релето остава без захранване и C6 е разреден.
Минималното време се определя от R8 (>5 sec). Времето на закъснение може да се увеличи с по-големи стойности на C6 и RP.
За премахване на радиосмущения при приемане на сигнали с амплитудна модулация е желателно да се постави дросела L, навит върху ферит с ф8(10)мм от проводник ПЕЛ ф(0.51÷0.8)мм, повече от 100 нав. Когато товарът има индуктивен характер дросел не е необходим, но трябва да има RC група за защита на симистора от пренапреженията(100Ω/220n).
Освен с изключване на напрежението в силовата верига от ключа К, спирането може да стане и чрез блокиране на генератора с VT1 и VT2, например чрез съединяване с бутон на точка 4 с точка 3.
Тъй-като резисторите са с вертикален монтаж да се обърне внимание на предварителното премахване на лаковото покритие от изводите им, когато са от тип МЛТ(РПМ)!
При товар над 1А е необходим съответен радиатор.

Характеристики на КИТ РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ 6

видреле за време КИТ
напрежение вх (зах.)220V AC

Коментари за КИТ РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ 6

КИТ РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ 6 КИТ РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ 6
3.54 лв