Назад до УСИЛВАТЕЛИ България

КИТ УСИЛВАТЕЛ 3

Арт.№: 2343 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 99 лв. максимално тегло (кг.) 1000 кг. до врата
ППЦ:
 
лв.
4.840*
 
лв.
4.49
 
лв.
Валидност на промоцията
В наличност
Доставка и плащане
бр.
Бърза поръчка
без регистрация!
Резервирай и вземи
от наш магазин
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Сравни
Характеристики
Рейтинг:
КИТ УСИЛВАТЕЛ 3
КИТ УСИЛВАТЕЛ 3
4.840*
 
лв.
4.49
 
лв.
Купи

Информация

Допълнителна информация

Този набор на "НЕОМОНТАНА" Ви предлага един компактен нискочестотен усилвател с интегрална схема ТDА2005, изграден по мостова схема.
Захранващо напрежение (6÷16)V, ток в покой - 50mA, токов импулс до 3,5А. Може да се ползва в автомобил. Интегралната схема има термична защита от претоварване и защита от късо съединение в изхода.
При R1 = 200Ω усилването е 80. При C4=22µF, R1=200Ω честотната лента е 20Hz÷20kHz (при -3dB). Ако R1=390Ω, C4=47µF, честотната лента е 10Hz÷20kHz, а усилването е В=45. Мощност 22W се постига при хармонични изкривявания 10% (при 0,5% - 17W). При усилване 80 входното напрежение е 55mV, а при 45 - 100mV.
Тъй като в тази разработка не е предвидена обратна връзка за регулиране на усилването, налага се използването на външен входен делител за сигнали с по-голяма амплитуда, например 1V R3=47kΩ, a R4=4,7kΩ и т.н. Трябва да се има предвид, че паспортните данни за мощност и входно напрежение се отнасят за синусоидален сигнал и с това напрежение трябва да се сравняват само пиковете в реалната звукова картина, докато ефективното напрежение на звуковия сигнал може да бъде неколкократно по-ниско от синусоидалния зададен сигнал.
Кондензаторът С3 премахва неприятното протичане на голям ток през товара при включване на захранващото напрежение, а когато паралелно на С3 се постави ключ се реализира чакащ режим на усилвателя с минимална консумация (µA).
След монтиране на интегралната схема се поставя мостчето М (фиг.2).
Захранващите проводници (особено този към /-/) трябва да са с малка дължина и сечение по-голямо от 0,75мм². При необходимост между захранващите проводници, близо до усилвателя, да се постави електролитен кондензатор с голяма стойност.
Този усилвател може да се вгради в различни радиоустройства, като за охлаждане се използва тяхното шаси (корпусът на интегралната схема в свързан с /-/), но тук трябва да се прецени дали тънкостенното шаси, особено ако е от стомана, ще осигури отнемането на отделената топлина при 22W.
Разработеният усилвател е съобразен с размера на алуминиев радиатор №5000194 (българско производство) от фиг. 3, с дължина б0мм, като се монтира в канала на радиатора. Компромисно може да се използва и радиатор с дължина 40мм, понеже такава е дебелината на автомобилните радиокасетофони. Върху канала може да се постави и перфориран алуминиев капак и така усилвателят ще добие един завършен вид.

Характеристики

вид
усилватели КИТ
напрежение вх (зах.)
6-18V DC
Тегло (кг.)
0.06
loading...