Назад до ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ

ИНВЕРТОРИ СТАБИЛИЗАТОРИ UPS

UPS захранване, инвертор, непрекъсваемо захранване. Соларни инвертори. Инвертори за отоплителни системи.

Филтри
71 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
напрежение вх (зах.) Изчисти
напрежение изх. Изчисти
ток изх. Изчисти
Покажи още филтри
Мощност Изчисти
марка Изчисти
UPS 1500V/A 900W REBEL Детайли Бърз преглед

UPS 1500V/A 900W REBEL

Арт.№: 25046
365.000*
 
лв.
355.00
 
лв.
 • вид: UPS
 • напрежение изх.: 220V AC
 • Мощност: 900W
 • марка: Rebel
Нов продукт
UPS 600V/A 350W REBEL Детайли Бърз преглед

UPS 600V/A 350W REBEL

Арт.№: 8284
152.000*
 
лв.
145.00
 
лв.
 • вид: UPS
 • напрежение изх.: 220V AC
 • Мощност: 360W
 • марка: Quer
UPS 1000V/A 600W REBEL Детайли Бърз преглед

UPS 1000V/A 600W REBEL

Арт.№: 25045
 • вид: UPS
 • напрежение изх.: 220V AC
 • Мощност: 600W
 • марка: Rebel
Очаквай на
Очаквайте
На страница по:

Какво е инвертор?
Инвертор (наричан още  UPS или трансфертер) е устройство, което преобразува постоянния ток в променлив. Най-често инверторът се използва за преобразуване на постоянно напрежение от 12 V (акумулаторно напрежение в автомобил) в променливо напрежение 230 V за захранване на различни мрежови устройства. UPS-те се използват за резервно захранване за циркулационни помпи, слънчеви системи, котли и камини.

UPS инвертори или непрекъсваеми захранвания осугуряват сигурна защита при прекъсване на електрическото захранване в мрежата. При отпадане на мрежовото захранване синусоидалният инвертор UPS генерира чиста синусоида, което означава че формата на напрежението е идентична с тази от мрежата.

Какво да се внимава при избора на инвертор?
- Част от инверторите генерират така наречената модифицирана синусоида, която всъщност представлява правоъгълни импулси и изходното напрежение няма нищо общо с това в мрежата. Всички индуктивни товари (елекртически двигатели, електронни циркулационни помпи, трансформатори) и електронна апаратура са пригодени да работят единствено със синусоидално захранващо напрежение.
- Несинусоидалното захранване ( модифицирана синусоида ) прави работата на тези и други консуматори неефективна (по-голяма консумация, загряване). За прецизната електроника, при управлението на газови котли, пелетни котли, камини и други, тези UPS-си са неподходящи.
За да изберете подходящо UPS захранване (ЮПС) трябва да сте наясно с вида на консуматорите Ви.
- При товари с индуктивен или капацитивен характер, като помпи, хладилници, климатици и др. изискват мощността на инвертора да е 4 -5 пъти по-голяма от тази на включените консуматори. Ако консуматорите са с преобладаваща активна съставка на товара, то може да изберем инвертор с около 20 % резерв по мощност.

*За правилният избор на мощността на инвертора, най-добре е да се направи консултация със специалист.

Какви видове инвертори има Хит Електроникс?

 • Инвертори за резервно захранване: Тези инвертори са предназначени за осигуряване на аварийно захранване в случай на прекъсване на общественото електроснабдяване. Те се предлагат в различни мощностни диапазони, за да отговарят на нуждите на различните приложения.
 • Инвертори за слънчеви фотоволтаични системи: Тези инвертори са предназначени за преобразуване на електрическата енергия от фотоволтаичните панели в AC, за да се използва в дома или офиса. Те се предлагат в различни мощностни диапазони и технологии, за да отговарят на нуждите на различните приложения.
 • Инвертори за автомобили и камиони: Тези инвертори са предназначени за захранване на устройства в автомобили и камиони, като лаптопи, телефони и телевизори. Те се предлагат в различни мощностни диапазони и технологии, за да отговарят на нуждите на различните приложения.
 • Инвертори за работилници и производствени предприятия: Тези инвертори са предназначени за захранване на оборудване в работилници и производствени предприятия, като машини, инструменти и осветление. Те се предлагат в различни мощностни диапазони и технологии, за да отговарят на нуждите на различните приложения.
loading...