Назад до КЛЕЩИ

КЛЕЩИ Унгария

Ръчни инструменти. Клещи. Комбинирани клещи. Универсални клещи. Клещи секачки. Клещи плоски. Клещи полукръгли. Зачистващи клещи. Кербовъчни клещи. 

Филтри
1 Продукт
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
продукт Изчисти
марка Изчисти
Избрани филтри: Производител: Унгария
На страница по:

Клещите са едни от най-използваните инструменти при професионални дейности и занимания „Направи си сам“. Правилното използване на клещите прави тези задачи по-лесни и ефективни. Затова е необходимо да разполагате с подходящите клещи в кутията си с инструменти. Всеки вид клещи имат своите специфични функции, така че е важно да използвате клещи, които отговарят на изискванията, с които се занимавате.

Клещите се състоят от метална работна част (челюсти), дръжки и център, където работната точка и дръжките са свързани.

Съществуват различни видове клещи, някои от които имат множество функции за справяне с широк спектър от задачи, докато други са предназначени за конкретно приложение.

Комбинирани клещи.
Комбинирани клещи или универсални клещи обединяват няколко функции, като – рязане, захващане на плоски и кръгли материали, огъване, оголване и усукване. Универсалните клещи са с изолация на ръкохватките и подходящи за използване от електротехници и специалисти в електрониката, за работа в работилници, сервизи и производствени цели. 
 
Клещи резачки.
Клещи резачки или клещи секачи са основен инструмент при извършването на електрически дейности. Използват се основно за рязане на кабели, проводници, тел и др. Те могат да бъдат с диагонални, прави и челни остриета.  
 
Клещи за сваляне на изолацията на кабели и проводници.
Със специализираните клещи за отстраняване на изолацията, сваляте външната обвивка на кабела и на отделни проводници без да повредите механично самите проводници. Клещите зачистващи или клещи стрипери се различават по диапазона на диаметрите на обработваните кабели. С тях може да отстраните изолацията на плоски и кръгли кабели с различен диаметър. Съществуват и автоматични клещи за сваляне на изолация, както и модели комбинирани с резачи и за кримпване на кабелни обувки.
 
Клещи за кримпване на конектори и кабелни накрайници.
Клещите за кримпване, наричани още кербовъчни клещи служат за ръчен монтаж чрез пресоване на кабелни накрайници, конектори, съединители, букси към едножилни и многожилни проводници. Има модели клещи за кримпване на изолирани и неизолирани кабелни обувки, за коаксиални и комуникационни конектори. За различни видове кабели, като коаксиални кабели, LAN кабели, оптични кабели, ел. кабели и други. Кербовъчните клещи се използват основно в електротехниката, в изграждането на LAN и телекомуникационни мрежи, автомобилни инсталации, в промишлени устройства и други. 
 
Клещи плоски и полукръгли.
Клещите с дълги челюсти се отличават с прецизност и функционалност за удобна и ефективна работа в труднодостъпни места. Тези клещи могат да бъдат с къси и дълги челюсти, плоски, кръгли и полукръгли челюсти, специализирани клещи с прави  и  извити челюсти. Този тип клещи се използват за задържане, поставяне, притискане, огъване и рязане, когато са комбинирани с резачи. Захващащите клещи намират приложение в електрониката, електротехниката при извършването на фини и деликатни дейности, като изработване на бижута и други.

Пазарувай лесно и удобно онлайн или посети магазин Хит-Електроникс ООД. 

loading...